Projecten & Concepten

Bureau Vermaeck ontwikkelt culturele, sportieve en maatschappelijke projecten en producties op bijzondere plekken in Rotterdam waar bewoners en toeristen elkaar ontmoeten en een onverwachte ervaring beleven. Door samen te werken in een netwerk aan creatieve partners ontstaan breed gedragen tijdelijke initiatieven op pleinen, het water en in het park. Wat is ons drijft is een levendige stad, in de zomer én in de winter. Onze ambitie is onze projecten te verbinden met bestaande attracties, stedelijke functies en maatschappelijke thema’s waardoor het resultaat net zo dynamisch is als de stad zelf; Rotterdam is dé ontmoetingsplek voor iedereen!
 
 

IJsvrij Park Festival

IJsvrij Park Festival is een romantische ijsbaan met winterpaviljoen midden in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Het festival brengt gezinnen, wijkbewoners, vrienden en collega’s bij elkaar om te genieten van dit nostalgische en winterse tafereel. Het IJsvrij Park Festival zorgt voor warmte en gezelligheid in de koudste periode van het jaar.

Foto's: Annemieke van der Togt
 
 

Kid Dynamite Jazz Festival

Het Kid Dynamite Jazz Festival is in 2009 bedacht en opgezet door Theater Walhalla. Het festival is vernoemd naar de Surinaams-Katendrechtse musicus en tenorsaxofonist Arthur Parisius, oftewel Kid Dynamite. Na zes edities georganiseerd te hebben, is het festival eind 2013 verzelfstandigd en wordt het vanaf de editie 2014 georganiseerd door de Stichting Kid Dynamite Jazz. Dit biedt de mogelijkheid om het festival in de toekomst te verdiepen en te ontwikkelen tot hèt Rotterdamse openlucht-jazzfestival voor ouders/verzorgers en hun kinderen.

Foto's: Eric van Nieuwland (NSRT)

 
 

Fabeltjesland

Op Zaterdag 29 september opent in LP2 op de Wilhelminapier in Rotterdam de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant. Het spektakel brengt een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant. Het is die dag precies 50 jaar geleden dat de serie voor het eerst op de televisie werd uitgezonden. Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant is een co-productie van Bureau Vermaeck en Theo Braams Projecten. In samenwerking met ©De Levita Productions B.V. & Rubinstein Pictures B.V.

Foto's: Roy Beusker