Cultuur


Regelmatig voeren we projecten uit in opdracht van externe partijen, zoals Rotterdam Festivals, Stichting World Police & Fire Games en Golazo Sports. Daarnaast krijgen we ook veel energie van onze eigen evenementen, zoals Rotterdam Unlimited Zomercarnaval, IJsvrij, Fabeltjesland en Popfestival ODE.
 
 

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

 

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is het grootste gratis straatfeest van Nederland. Bureau Vermaeck organiseert dit iconische evenement sinds 2023. Parades, battles, de grootste Rueda de Casino van Nederland, live shows, soundsystems: 5 dagen lang is het feest in de binnenstad van Rotterdam!


www.rotterdamunlimited.com

Latin Weekender

 

Latin Weekender is hét Latin feest van Nederland. Georganiseerd bij Center Parcs Limburgse Peel. Drie dagen lang de lekkerste Salsa, Kizomba, Bachata en Caribbean parties, dansshows, workshops en bootcamps, een pool party, heerlijk eten en nog véél meer. Het ultieme weekendje weg voor groepen vrienden en Latin Lovers. 


www.latinweekender.com

 
 

IJsvrij

 

IJsvrij is een romantische ijsbaan met winterterras op Plein 1940, in het centrum van Rotterdam. Het festival brengt gezinnen, vrienden en collega’s bij elkaar om te genieten van een winters tafereel met een leuke activiteiten. IJsvrij is het eerste project dat Bureau Vermaeck zelfstandig heeft opgestart in 2017 en is jaarlijks een terugkerend succes.


www.ijsvrij.nl

Kid Dynamite Jazz Festival

 

Kid Dynamite Jazz Festival is een jaarlijks terugkerend, gratis familiefestival in Rotterdam. Het festival vormt een ode aan de jazzgeschiedenis in de wijk Katendrecht en laat kinderen kennis maken met jazz en alle muziekstijlen die hieruit voortgekomen zijn. Vol met funky optredens, interactieve workshops en lekker eten. Bureau Vermaeck organiseert het festival in opdracht van de Stichting Kid Dynamite Jazz. In 2020 en 2021 vonden digitale edities plaats vanwege het coronavirus.


www.kiddynamitejazzfestival.nl

 
 

Songfestival 2021

 

In opdracht van Rotterdam Festivals heeft Bureau Vermaeck het stadsprogramma op Rotterdam Zuid van het Eurovisie Songfestival in mei 2021 georganiseerd. Hiervoor heeft Bureau Vermaeck de To be Told Series ontwikkeld. In 10 afleveringen brengen bekende én minder bekende Rotterdammers hun verhaal en openen daarmee het hart van de stad; in woord, performance, theater of in muziek. Opgenomen in Theater Zuidplein en gepresenteerd door Evita de Roode en MC JR. De To be Told Series werd uitgezonden via de kanalen van het Stadsprogramma.

Popfestival ODE

 

Popfestival ODE, een reis dwars door 50 jaar popmuziek, is een initiatief van Bureau Vermaeck. Op dit festival spelen de beste tribute bands uit Europa de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia in Rotterdam Ahoy. Een herbeleving van 50 jaar popcultuur. Popfestival ODE zou plaatsvinden op 21 maart 2020. Helaas is Popfestival ODE tien dagen voordat het zou plaatsvinden gecanceld vanwege het coronavirus.


www.popfestivalode.nl

 
 

Fabeltjesland

 

Op zaterdag 29 september 2018 opende in LP2 op de Wilhelminapier de tentoonstelling Fabeltjesland. Een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant. Met o.a. een eregalerij van 41 originele poppen, het huis uit 1986, de originele filmset en een werkplaats van Ed en Willem Bever. Fabeltjesland was een co-productie van Bureau Vermaeck en Theo Braams Projecten.


www.fabeltjesland.nl

Opening Fenix 1

 

In november 2019 vond de opening van de gloednieuwe Fenix 1 op Katendrecht plaats. In opdracht van Heijmans verzorgde Bureau Vermaeck de technische productie van deze opening, met o.a. een spectaculaire show door Codarts, Circus Rotjeknor en Conny Janssen Danst.

 

 
 

World Championship of Chinese Cuisine

 

De World Championship of Chinese Cuisine, ook wel de Olympics of Chinese Cuisine genoemd, is de belangrijkste Chinese-cooking competitie wereldwijd. In september 2016 vond de 8e editie plaats in Rotterdam Ahoy, tijdens Gastvrij Rotterdam. Bureau Vermaeck verzorgde het projectmanagement voor de lokale organisatie en was o.a. verantwoordelijk voor alle logistieke- en productionele zaken in en om Rotterdam Ahoy.

parallax background