Projecten van Vermaeck


Regelmatig voeren we projecten uit in opdracht van externe partijen, zoals Rotterdam Festivals, Stichting World Police & Fire Games en Golazo Sports. Daarnaast krijgen we ook veel energie van onze eigen evenementen, zoals Rotterdam Unlimited Zomercarnaval, IJsvrij, Fabeltjesland en Popfestival ODE.
 
 

Blue Light United Event

 

Blue Light United Event is de nalatenschap van de World Police & Fire Games, welke in 2022 in Rotterdam is georganiseerd. 

Tijdens Blue Light United Event worden ruim 10 sporten georganiseerd, speciaal voor Nederlandse hulpverleners. Daarnaast is er ook veel te beleven in het BLUE Village. Hier kan je onder andere de infomarkt bezoeken, waar alle deelnemende diensten aanwezig zullen zijn, je kan meedoen aan clinics, workshops, genieten van toffe optredens.

www.bluelightunitedevent.nl

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval

 

Rotterdam Unlimited Zomercarnaval is het grootste gratis straatfeest van Nederland. Bureau Vermaeck organiseert dit iconische evenement sinds 2023. Parades, battles, de grootste Rueda de Casino van Nederland, live shows, soundsystems: 5 dagen lang is het feest in de binnenstad van Rotterdam!


www.rotterdamunlimited.com

 
 

Latin Weekender

 

Latin Weekender is hét Latin feest van Nederland. Georganiseerd bij Center Parcs Limburgse Peel. Drie dagen lang de lekkerste Salsa, Kizomba, Bachata en Caribbean parties, dansshows, workshops en bootcamps, een pool party, heerlijk eten en nog véél meer. Het ultieme weekendje weg voor groepen vrienden en Latin Lovers. 


www.latinweekender.com

World Police & Fire Games 2022

 

Bureau Vermaeck was verantwoordelijk voor de totale organisatie van de World Police & Fire Games, van de openingsceremonie in de Kuip, tot het atletendorp op het Willemsplein, de 63 sporten verspreid over het hele land en de sluitingsceremonie op de Coolsingel. De World Police & Fire Games zijn de internationale spelen voor politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers. Van 22 juli t/m 31 juli 2022 verwelkomden we meer dan 5.500 sporters en 25.000 bezoekers uit 70 landen in Rotterdam. Het evenement had een economische spin off van 9,4 miljoen euro voor Rotterdam. De deelnemers beoordeelden het evenement gemiddeld met een 8,2.


Bekijk de aftermovie
www.wpfgrotterdam2022.com

 
 

IJsvrij

 

IJsvrij is een romantische ijsbaan met winterterras op Plein 1940, in het centrum van Rotterdam. Het festival brengt gezinnen, vrienden en collega’s bij elkaar om te genieten van een winters tafereel met een leuke activiteiten. IJsvrij is het eerste project dat Bureau Vermaeck zelfstandig heeft opgestart in 2017 en is jaarlijks een terugkerend succes.


www.ijsvrij.nl

NN Marathon Rotterdam

 

In opdracht van Golazo Sports heeft Bureau Vermaeck ondersteund bij #demooiste, de NN Marathon Rotterdam in 2021 en 2022. Hiervoor heeft Bureau Vermaeck geholpen bij de productie, customer care en marketingcommunicatie. Tijdens de beide edities waar Bureau Vermaeck bij heeft ondersteund zijn prachtige parcours-, Europese, en nationale records gelopen onder luid gejuich van de tienduizenden toeschouwers die ieder jaar langs het gehele parcours en natuurlijk bij de iconische finish op de Coolsingel staan.

 
 

Roparun 2022

 

In 2022 heeft Bureau Vermaeck in opdracht van Stichting Roparun de finish van de Roparun op de Coolsingel verzorgd. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. Oorspronkelijk van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam, maar dit keer van Enschede naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

KLM Urban Trail Rotterdam

 

In opdracht van Golazo Sports heeft Bureau Vermaeck de KLM Urban Trail Rotterdam georganiseerd. Deze 'fun run' biedt een unieke loopervaring door de stad. Een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, cultuur en architectuur samenkomen.

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt.

Bekijk de aftermovie

 
 

Songfestival 2021

 

In opdracht van Rotterdam Festivals heeft Bureau Vermaeck het stadsprogramma op Rotterdam Zuid van het Eurovisie Songfestival in mei 2021 georganiseerd. Hiervoor heeft Bureau Vermaeck de To be Told Series ontwikkeld. In 10 afleveringen brengen bekende én minder bekende Rotterdammers hun verhaal en openen daarmee het hart van de stad; in woord, performance, theater of in muziek. Opgenomen in Theater Zuidplein en gepresenteerd door Evita de Roode en MC JR. De To be Told Series werd uitgezonden via de kanalen van het Stadsprogramma.

Dutch Ultimate Fire Fighter

 

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam wordt sinds 2017 de Ultimate Fire Fighter competitie georganiseerd. De deelnemers strijden op een parcours om de titel van de ultieme brandweerman/-vrouw van Nederland. Niet alleen brandweerlieden betreden de arena. Ook mensen die werkzaam zijn bij de politie, Dienst Justitiële inrichtingen of de Douane mogen deelnemen aan de wedstrijd. Bureau Vermaeck organiseert deze competitie samen met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

 
 

Fabeltjesland

 

Op zaterdag 29 september 2018 opende in LP2 op de Wilhelminapier de tentoonstelling Fabeltjesland. Een hommage aan het best bekeken Nederlandse kinderprogramma ooit: de Fabeltjeskrant. Met o.a. een eregalerij van 41 originele poppen, het huis uit 1986, de originele filmset en een werkplaats van Ed en Willem Bever. Fabeltjesland was een co-productie van Bureau Vermaeck en Theo Braams Projecten.


www.fabeltjesland.nl

Kid Dynamite Jazz Festival

 

Kid Dynamite Jazz Festival is een jaarlijks terugkerend, gratis familiefestival in Rotterdam. Het festival vormt een ode aan de jazzgeschiedenis in de wijk Katendrecht en laat kinderen kennis maken met jazz en alle muziekstijlen die hieruit voortgekomen zijn. Vol met funky optredens, interactieve workshops en lekker eten. Bureau Vermaeck organiseert het festival in opdracht van de Stichting Kid Dynamite Jazz. In 2020 en 2021 vonden digitale edities plaats vanwege het coronavirus.


www.kiddynamitejazzfestival.nl

 
 

Opening Fenix 1

 

In november 2019 vond de opening van de gloednieuwe Fenix 1 op Katendrecht plaats. In opdracht van Heijmans verzorgde Bureau Vermaeck de technische productie van deze opening, met o.a. een spectaculaire show door Codarts, Circus Rotjeknor en Conny Janssen Danst.

 

Popfestival ODE

 

Popfestival ODE, een reis dwars door 50 jaar popmuziek, is een initiatief van Bureau Vermaeck. Op dit festival spelen de beste tribute bands uit Europa de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia in Rotterdam Ahoy. Een herbeleving van 50 jaar popcultuur. Popfestival ODE zou plaatsvinden op 21 maart 2020. Helaas is Popfestival ODE tien dagen voordat het zou plaatsvinden gecanceld vanwege het coronavirus.


www.popfestivalode.nl

 
 

World Championship of Chinese Cuisine

 

De World Championship of Chinese Cuisine, ook wel de Olympics of Chinese Cuisine genoemd, is de belangrijkste Chinese-cooking competitie wereldwijd. In september 2016 vond de 8e editie plaats in Rotterdam Ahoy, tijdens Gastvrij Rotterdam. Bureau Vermaeck verzorgde het projectmanagement voor de lokale organisatie en was o.a. verantwoordelijk voor alle logistieke- en productionele zaken in en om Rotterdam Ahoy.

Huldiging atleten World Police & Fire Games Chengdu

 

Alle hulpverleners die namens Nederland hebben deelgenomen aan de World Police & Fire Games 2019 in Chengdu, China, zijn gehuldigd op het stadhuis in Rotterdam door burgemeester Aboutaleb. Nederland behaalde maar liefst 17 keer goud, 15 keer zilver en 16 keer brons. Bureau Vermaeck organiseerde deze huldiging, waar ook veel pers bij aanwezig was.

 
parallax background